“Ik krijg energie van contacten leggen en mensen samenbrengen”

Nicolette Peek Accountmanager

Accountmanagers hebben een belangrijke rol in onze organisatie. Wij verkopen niet alleen producten en diensten, maar zijn ook een luisterend oor voor de klant.

Sinds 1 maart 2022 ben ik bij Diagnostiek voor U werkzaam als accountmanager. Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding tot A-verpleegkundige. Omdat er in die tijd niet veel werk was als verpleegkundige, ben ik opleidingen in de sales gaan doen. De wereld van sales, marketing en bedrijfskunde past erg goed bij me. Ik wilde er graag op uit, contacten leggen en mensen samen brengen. Na verschillende banen werk ik nu bij Diagnostiek voor U, een perfecte match. Mijn medische kennis en verkoopopleidingen komen ook nu weer goed van pas.

"Door mijn werk zelf in te delen presteer ik beter en dat maakt mijn werkdag leuker."

Diversiteit aan werkzaamheden

Ik ben werkzaam in de sector Markt & Relaties en werk samen met een team van account- en relatiemanagers en commercieel medewerkers. In mijn functie als accountmanager zorg ik voor het binnenhalen en onderhouden van mijn accounts. De accounts waar ik verantwoordelijk voor ben zijn verzorgingsinstellingen en ZBC’s (zelfstandig behandel centra). Ik ben het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Ik doe acquisitie (klantenwerven), leg contact en breng de klantwens in kaart, leg deze intern voor en vervolgens gaan we oplossingen bieden. Soms is er maatwerk nodig, zoals bij hele specifieke vragen van klanten over bepaalde testen. Dat kunnen speciale bloedtesten zijn of advies over welke testen bij een bepaalde diagnose horen. Dit maakt het werk juist uitdagend. Bij vragen waar ik geen antwoord op heb, vraag ik advies aan een van mijn collega’s. We zijn een hecht en betrokken team. We weten van elkaar wie welke kwaliteiten en kennis heeft en hoe we dit optimaal kunnen benutten.

Momenteel ben ik bezig met een groot traject voor een landelijke zorgorganisatie. Zij gaan volledig, met alle locaties, naar Diagnostiek voor U. Hiervoor moet ik alles goed regelen, bijvoorbeeld de ICT-processen en het vervoer. Ik overleg met de betrokken collega’s om het zo goed mogelijk in te richten. In dit geval betrek ik een ICT-collega erbij om samen te kijken hoe we het proces van digitaal aanvragen en uitslagen ontvangen kunnen digitaliseren.

Diagnostiek voor U geeft mij de perfecte werk-privé balans

In mijn werk als accountmanager heb ik geleerd om flexibel en resultaatgericht te zijn. Ik ga altijd op zoek naar een oplossing. Diagnostiek voor U geeft mij hierin alle ruimte. Door mijn werk zelf in te delen presteer ik beter en dat maakt mijn werkdag natuurlijk leuker. Ik werk soms op kantoor, dan weer thuis en ook ben ik vaak op pad. Op kantoor hangt een prettige sfeer. Iedereen is heel toegankelijk en behulpzaam. Waar nodig word je geholpen. Dit geeft het gevoel dat je er niet alleen voor staat.