“Trots dat ik onderdeel mag uitmaken van Diagnostiek voor U”

Femke Bakker Radiodiagnostisch laborant

Mijn naam is Femke Bakker. Ik ben 43 jaar oud en woon met mijn twee zonen in de prachtige parel van het zuiden: Breda. Ik werk twee dagen in de week bij Diagnostiek voor U als Radiodiagnostisch laborant.

Jeugddroom

Voor mij was het snel duidelijk wat ik later worden wilde. Fysiotherapeut. Helaas werd ik meerdere keren uitgeloot en daar vervloog mijn jeugddroom. Ik kreeg een boekje thuis met de titel: ‘Uitgeloot? Wat nu?’ In die brochure werden verschillende opleidingen aangeboden die leken op fysiotherapie. Daar viel mijn oog op de opleiding MBRT, Medische Beelvormende Radiotherapeutische Technieken. Een hele mond vol en een opleiding die er interessant uitzag. Een voordeel van deze opleiding is dat je heel breed wordt opgeleid. Vrij impulsief heb ik me ingeschreven voor die opleiding. Maar nooit spijt gehad. Wat is er nu mooier dan door middel van een foto de binnenkant van de mens te zien?

Een nieuwe uitdaging bij Diagnostiek voor U

Na verschillende banen en een gebroken enkel, waardoor ik niet meer negen uur per dag op mijn benen kon staan, zag ik een vacature bij Diagnostiek voor U. Hierop heb ik gesolliciteerd en ik werd aangenomen! Bij Diagnostiek voor U zijn we een kleine, maar een op zichzelf staande afdeling met collega’s die allemaal de nodige ervaring hebben en bevlogen zijn. Allemaal zijn ze nu nog net zo enthousiast als aan het begin van hun carrière. De sfeer en de ontspannen houding van collega’s en leidinggevenden maken het voor mij een heerlijke werkplek. Ik ga iedere dag met een glimlach aan het werk.

"Ik ga iedere dag met een glimlach aan het werk."

Reumazorg

Ik zit met mijn röntgenbuis gevestigd in Roosendaal bij Reumazorg. Reumazorg is een privékliniek voor reumapatiënten. Diagnostiek voor U verzorgt hier röntgenonderzoeken en bloedafname. De patiënten worden hier eerst geprikt op bloed, wachten een half uurtje en gaan vervolgens naar de reumatoloog. De reumatoloog kan ze daarna doorsturen voor een foto. Aangezien we niet precies weten wanneer er een foto-aanvraag komt, helpen we ook mee met het bloedprikken. Zo ontstaat er geen rij voor het bloedprikken, hoeven de artsen niet te wachten op de uitslagen en zijn wij als röntgenlaborant toch nuttig bezig op momenten dat we geen foto’s maken.

Meer dan alleen handen en voeten

Röntgenfoto’s zijn onmisbaar voor juiste diagnostiek. Veel mensen denken bij reuma alleen maar aan foto’s van de handen en de voeten. Maar we zien veel meer dan dat. Vaak worden alle belangrijke gewrichten op de foto gezet. En omdat we zoveel foto’s maken en zo compleet mogelijk werken, worden er regelmatig andere afwijkingen opgemerkt. Denk bijvoorbeeld aan tumoren, ontstekingen of breuken. Die afwijkingen zouden anders gemist worden vanwege geen klachten of mensen die te hard voor zichzelf zijn en denken dat de pijn van de reuma afkomt. De lijntjes met de artsen en verpleegkundigen zijn kort en er wordt volledig op ons vertrouwd. We overleggen vaak en dat zorgt voor een betrokken gevoel. Ik zit hier op mijn plek en ben trots dat ik onderdeel mag en kan uitmaken van zowel Diagnostiek voor U als Reumazorg!