“Bij ICMT is geen dag hetzelfde”

Erik Kanters Teamleider ICMT (Medisch)

ICMT staat voor Informatie en Communicatie Medische Technologie. Deze afdeling is het hart van onze organisatie. Zonder deze afdeling kunnen veel collega’s hun werk niet doen. De afdeling ICMT zorgt voor alle ICT-zaken, zowel intern voor collega’s als extern voor klanten en cliënten. Denk aan gegevensuitwisseling tussen het lab en andere zorgverleners. Vanaf februari 2019 ben ik teamleider van deze dynamische afdeling waar geen dag hetzelfde is.

Bijdrage leveren aan de zorg in de regio

Voordat ik bij Diagnostiek voor U begon werkte ik in de ICT bij een organisatie in de kinderopvang. Dit heb ik ruim tien jaar met veel plezier gedaan. Tijdens het beoefenen van deze baan werd ik benaderd door een oud ICT-collega die werkzaam was (en nog steeds is) bij Diagnostiek voor U. Hij had namelijk een vacature open staan voor teamleider ICMT. Een gesprek kan nooit kwaad, dacht ik. Zijn enthousiasme over Diagnostiek voor U was duidelijk hoorbaar en dat stak mij aan. Het werken voor een ultramodern laboratorium, een bijdrage leveren aan de zorg en dit kunnen combineren met mijn passie voor ICT maakte mij erg enthousiast. Genoeg redenen voor een nieuwe uitdaging!

De dag start met koffie, en dan?

Inmiddels geef ik leiding aan 21 ICMT medewerkers. Hieronder vallen de collega’s van de ICMT servicedesk, van applicatiebeheer en van systeem- en netwerkbeheer. Als teamleider vind ik het belangrijk dat ik toegankelijk ben voor mijn team. Ze kunnen met alle vragen bij mij terecht.

Mijn werkdag start ik met koffie, dan zoek ik een werkplek en maak ik een praatje met mijn collega’s van de afdeling. Mijn werkdagen zijn vaak gevarieerd en een dag loopt nooit zoals ik gepland heb. Vind ik dat erg? Nee. Dat zorgt juist voor een leuke, onvoorspelbare en afwisselende werkdag. Ik heb (en krijg) voldoende uitdagingen in mijn werk en krijg veel vertrouwen en vrijheid van mijn manager. Deze vrijheid heb ik ook nodig, om mijn eigen invulling aan mijn werk te geven en in te spelen op het team. Daarnaast hangt er op kantoor een informele en gezellige sfeer. We helpen elkaar daar waar nodig. Geen vraag is te veel. We werken dan ook allemaal aan dezelfde organisatiedoelen en dragen bij aan betere en toegankelijke zorg.

"Ons team is alleen maar hechter en sterker geworden en daar ben ik trots op!"

Je doet het samen

Mijn team weet wat ik van hen verwacht. Wanneer er een storing is met een applicatie, merk je direct dat er onderling geschakeld wordt. Iedereen neemt zijn of haar verantwoordelijkheid en er worden voorzorgsmaatregelen genomen. Wanneer nodig wordt er in de avond of in het weekend doorgewerkt. Op dit soort momenten ontdek je pas echt de kwaliteit en de flexibiliteit van je team. Door deze samenwerking is ons team alleen maar hechter en sterker geworden en daar ben ik trots op!