“Niet meer voor te stellen dat ik twijfelde aan medische ICT”

Mark Baken Systeembeheerder

ICT’ers zijn schaars in deze tijd. Dat was wel anders toen ik in 2007 mijn opleiding in de IT had afgerond. Na mijn opleiding heb ik enkele jaren in de IT gewerkt. Ik kwam erachter dat dit het niet helemaal was voor mij. Hierna rolde ik de logistiek in. Dit heb ik jaren gedaan totdat ik kritischer naar mijn werk ging kijken. Ik kwam tot de conclusie dat ik meer diversiteit nodig had. Tijd voor iets anders.

Tijd voor Diagnostiek voor U

Een vriend van mij werkte al bij Diagnostiek voor U op de afdeling ICMT en vond dit ook iets voor mij. In 2022 heeft hij mij in contact gebracht met de organisatie. Ik vond het een spannende stap. Medische ICT, ik heb er geen ervaring mee, wat is Diagnostiek voor U eigenlijk, wat houdt medische ICT in en is dat wel iets voor mij? Allemaal vragen die door mijn hoofd gingen. Hier kom ik natuurlijk nooit achter als ik het gesprek niet aanga. Dus even later liep ik met gezonde spanning het gebouw binnen. Het gesprek met de teamleider brak meteen het ijs. Ik kreeg een warm ontvangst en het gesprek liep ontzettend prettig. Vrij snel werd het voor mij duidelijk: dit is voor mij de plek om weer terug te komen in de IT-wereld. Wie had dat ooit gedacht. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik destijds heb getwijfeld om hier te komen werken. Ik zit helemaal op mijn plek!

Bij de Servicedesk leer je de organisatie snel kennen

Ik ben gestart als Servicedesk Medewerker. Na een lange tijd niet meer te hebben gewerkt in de IT was het flink wennen. Je krijgt veel informatie die je in een korte tijd eigen moet maken. Dan merk je toch hoe snel de IT-wereld kan veranderen. Maar alles is goed gekomen. Ik heb veel hulp gekregen van collega’s, want ze begrijpen dat je niet alles kunt weten. Natuurlijk verwachten ze wel dat jij zelf aangeeft wanneer je hulp nodig hebt.

Met mijn IT-achtergrond was dit een perfecte functie om in te starten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle collega’s rondom ICT-problemen/storingen. In deze functie zorgde ik ervoor dat binnenkomende meldingen direct werden opgelost waar mogelijk. Lukte dit niet? Dan speelde ik het door naar een ander deel van de afdeling. Het voordeel van deze functie is dat je in contact staat met collega’s van alle afdelingen en verschillende functies, maar ook weet wat er allemaal speelt in de organisatie en hoe processen lopen.

Wat me bij mijn start opviel is dat Diagnostiek voor U een enorme open cultuur heeft. Iedereen is toegankelijk en vragen mag je altijd stellen. Dat hielp mij enorm om snel grip te krijgen op de functie. Het is een warme werkomgeving. Binnen de organisatie staan wij bekend als een gezellige afdeling. We zijn niet vies van een grapje hier en daar. Maar ook serieuze onderwerpen kun je met elkaar bespreken. We hebben allemaal plezier in wat we doen. Het is een fijne groep collega’s waar ik graag mee samenwerk!

"Ik voel me gestimuleerd om mee te denken en mij in te zetten voor verbeteringen binnen Diagnostiek voor U."

Systeembeheerder medische ICT Mark Baken

Na een jaar al doorgroeien

Dat er persoonlijke groei mogelijk was bleek wel, want binnen een jaar kon ik doorgroeien naar een nieuwe uitdagende functie. Ik heb per juni 2023 mijn functie als Servicedesk medewerker in mogen wisselen voor die van Systeembeheerder. In deze rol ben ik (mede)verantwoordelijk voor ons ICT-infrastructuur en het beheer van verschillende servers. Daarnaast houd ik me bezig met het uitrollen van updates en controleer ik back-ups.

Ik werk ook mee aan diverse projecten, zoals het vervangen van de switches (netwerkapparaten) en het printerpark. Ik voel me gestimuleerd om mee te denken en mij in te zetten voor verbeteringen binnen Diagnostiek voor U. Ideeën opperen wordt gewaardeerd en levert leuke projecten op. Zo heb ik een keer Chromebooks geïntroduceerd voor medewerkers van de prikposten. Dit leverde een flinke kostenbesparing op, omdat we hierdoor geen duurdere laptops hoefden aan te schaffen.

Papadag

Werken bij Diagnostiek voor U voelt voor mij niet als werk. Soms vergeet ik gewoon de tijd. Ook wordt er altijd gekeken naar je persoonlijke situatie. Daarom, als kersje op de taart, mag ik dankzij de inrichting van mijn uren elke week genieten van een papadag. Daar ben ik Diagnostiek voor U enorm dankbaar voor.

Ze zeggen wel eens ‘hard werken loont’. Helaas is mijn ervaring dat dit lang niet altijd zo is. Ik zeg daarom altijd: ‘Hard werken wordt beloond, als je het maar voor de juiste mensen doet’. Dat is hier zeker waar!