“Samen dragen we bij aan het verbeteren van onze diagnostiek”

Ilse Dresselaerts Adviseur Kwaliteit en Veiligheid

Iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat hij/zij overal en altijd de juiste kwaliteit en veiligheid van zorg krijgt. Daarom moet de zorg voldoen aan bepaalde standaarden, wetgeving en richtlijnen. Hier werk ik, als adviseur kwaliteit en veiligheid, elke dag samen met mijn collega’s aan.

Vanaf juni 2018 ben ik werkzaam bij Diagnostiek voor U als adviseur Kwaliteit & Veiligheid. Onze afdeling telt op dit moment 4 medewerkers en 1 manager. Samen zijn we verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie.

Hiervoor heb ik gewerkt in het bedrijfsleven, met twee keer een uitstapje naar het onderwijs. Maar de gezondheidszorg bleef mijn aandacht trekken. Ik wilde graag werken bij een kleinere en wendbare organisatie die dichter bij de mens staat.

Een kijkje op verschillende afdelingen

Mijn rol binnen de afdeling is zorgdragen dat het kwaliteitssysteem van de organisatie optimaal functioneert, zodat we als organisatie continu verbeteren. Dit doe ik gelukkig niet alleen, maar met alle medewerkers van Diagnostiek voor U. En dit is nu net wat ik erg leuk en waardevol vind aan mijn functie. Ik heb de ‘luxe’ om vanuit mijn functie bij alle afdelingen mee te kijken. Zo leer ik enerzijds veel van alle processen die er zijn binnen Diagnostiek voor U en kan ik anderzijds met veel afdelingen mijn kennis en ervaring delen. Ook de dynamiek binnen iedere afdeling, vind ik erg interessant en leerzaam. Dit bepaalt mede hoe je de afdeling het beste kan ondersteunen.

In grote lijnen houd ik me bezig met documentbeheer, risico- en incidentmanagement, audits, verbeterprojecten en beheer van ons kwaliteitsmanagementsysteem, Zenya. Deze werkzaamheden geven inzicht in de kwaliteit binnen onze organisatie. Geen dag is dan ook hetzelfde. De ene keer ben ik met een afdeling processen in kaart aan het brengen. Op een ander moment geef ik een Zenya training of begeleid ik een afdeling bij het interne of externe auditproces. Tijdens een (interne) audit toetsen we of wordt voldaan aan de verschillende normen en de door de organisatie gestelde eisen. Daarnaast evalueren we of verbeteringen aan bestaande werkwijzen zinvol zijn.

Het doel van al deze werkzaamheden is om collega’s te ondersteunen om continu te blijven verbeteren en zo de beste diagnostiek te leveren. Dit is ontzettend waardevol.

"Je leert hier iedere dag en de ontwikkeling staat nooit stil!"

Adviseur kwaliteit en veiligheid Ilse Dresselaerts

Aan de slag met enthousiaste collega’s

In de jaren die ik hier werk hebben wij al veel mooie verbeteringen doorgevoerd. Met z’n allen zijn we altijd gedreven om tot het beste resultaat te komen. Je leert hier iedere dag en de ontwikkeling staat nooit stil! Het geeft mij een goed en trots gevoel om hierbij betrokken te zijn.